Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Γίνεται κάθε μου στόχος να έχει επιτυχία? μέρος πρώτο

Γιατί ενώ μοιάζουν κάποιοι στόχοι ότι θα έχουν επιτυχία και στην πορεία «στραβώνουν» ?
Γιατί δεν υπάρχει αρμονία στη ζωή μας ?


Πόσο αποσπασματικοί είμαστε και περιμένουμε τα τέλεια αποτελέσματα ?
Αν παρατηρήσετε καλά για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας, που δεν το επιλέξαμε και φυσικά δεν μας αρέσει, έφτασε να δημιουργηθεί γιατί σε πάρα πολλές επιλογές μας, δεν είμαστε δοτικοί, αλλά αποσπασματικοί.
Κάθε τι που έρχεται στη ζωή μας δεν είναι έτσι ξαφνικά. Το έτσι ξαφνικά δεν υπάρχει. Με κάποιο τρόπο εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε άθελά μας τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν τα αρνητικά δρώμενα.
Όλα έχουν να κάνουν με το αν είμαστε αποσπασματικοί ή δοτικοί. Για να το καταλάβετε καλύτερα, πάρτε ένα φύλλο χαρτί και χωρίστε το στη μέση όπως η φωτογραφία. Στη μία μεριά γράφουμε τη λέξη αποσπασματική/ος και στην άλλη δοτικός.


Ας δούμε τώρα που είναι πιο εύκολο παραδείγματα για τη δοτικότητα και για την επιτυχία του στόχου.
Σε ότι είμαστε απόλυτα δοτικοί, δίνουμε δηλαδή όλο μας το είναι υπάρχει επιτυχία στον στόχο μας. Απόλυτα δοτικοί θα πει να είναι σε ευθεία κατάσταση η σκέψη μας και το συναίσθημά μας. Ενώ παράλληλα να μην παρεμβαίνουν σκέψεις αλλοίωσης ή αλλαγής του στόχου.
Παραδείγματα δοτικότητας είναι τα εξής οι απλές καθημερινές μας δραστηριότητες στις οποίες είμαστε απόλυτα σίγουροι για τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας επίσης.
Για παράδειγμα την ώρα που θα βάλουμε να μαγειρέψουμε ένα φαγητό όπως μακαρόνια με σάλτσα. Για να το επιλέξουμε ξέρουμε ότι έχουμε τα υλικά ή και να μη τα έχουμε ξέρουμε από πού θα τα προμηθευτούμε. Οπότε οι σκέψη που συνοδεύει τον στόχο μακαρόνια με σάλτσα είναι θετική προς τον στόχο μας.
Όταν θα βάλουμε και τα μακαρόνια αλλά και τη σάλτσα στις κατσαρόλες είμαστε σίγουροι απόλυτα. Οπότε οι σκέψεις και τα συναισθήματα ως προς τον στόχο μακαρόνια με σάλτσα είναι πάλι θετικά. Δεν θα πάμε κάθε τόσο στις κατσαρόλες μας με ανασφάλεια να δούμε τι άλλαξε.
Παράλληλα για την μαγειρική αυτή είμαστε δοτικοί εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή είναι επιλογή μας να μαγειρέψουμε και βάζουμε όση τέχνη διαθέτουμε για το γεύμα μας.
Πότε μπορεί να αποτύχει αυτός ο στόχος ? Αν εμείς εκείνη την ώρα δεν είμαστε δοτικοί απόλυτα αλλά αποσπασματικοί. Με ποιο τρόπο ? Να μιλάμε στο τηλέφωνο και να καούν τα μακαρόνια. Να πάμε να απλώσουμε τα ρούχα και να ξεχάσουμε να βάλουμε αλάτι.
Που σημαίνει ότι δεν είμαστε δοτικοί και ολοκληρωτικοί ως προς τον στόχο, αλλά το μυαλό μας ταξιδεύει και το σώμα μας κάνει επιπλέον πράγματα οπότε η αποτυχία του στόχου είναι πιθανή ή η επιτυχία του θα συγκαταλέγεται στο «θαύμα».
Συλλέξτε λοιπόν τους στόχους που εσείς θεωρείτε ότι είστε απόλυτα δοτικοί.
Αν για παράδειγμα επιλέξετε να πιείτε το καφεδάκι σας και να χαλαρώσετε βλέποντας το αγαπημένο σας σήριαλ στην τηλεόραση. Εκείνη τη στιγμή πόσο δοτικοί ή πόσο αποσπασματικοί είστε ? Θα σεβαστείτε απόλυτα τον στόχο σας ή θα είστε αποσπασματικοί ?  
Αν λοιπόν αντιληφθείτε ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας είστε περισσότερο αποσπασματικοί, να ξέρετε ότι αυτά αθροίζονται εναντίον σας και εναντίον των σοβαρών σας στόχων.


Στον πίνακα δίνονται μερικά παραδείγματα για τη δοτικότητα και την αποσπασματικότητα. Θα τα δούμε αναλυτικά σε επόμενο κείμενο.
Συνεχίζεται …
ετικέτα ( Τέχνη ζωής )

Δωροθέα