Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Ο εργάτης ζηλωτής του Φωτός

Ο εργάτης ζηλωτής του Φωτός όταν φέρει σε όλη τη δομή του Νου του, τις ενσωματωμένες σκέψεις του Θείου Νου και όταν σε αυτό προσθέσουμε και τη Θεία κατανόηση τότε βρισκόμαστε μέσα στο Θέλημα Του Θεού. Τότε έρχεται η ένωση των τριών στοιχείων.


Ύλη του Νου + αφηρημένος Νους + ενόραση.
Οι τρεις αυτές όψεις οφείλουν να ενοποιηθούν στη συνείδηση του εργάτη που δεν είναι άλλη από την Υπερ- συνείδηση. Τότε ο εκπαιδευόμενος εργάτης του Φωτός έχει δομήσει τη γέφυρα επικοινωνίας με τον Θείο. Είναι η ίδια γέφυρα που έκανε χρήση ο προφήτης Ηλίας και έφυγε από τον πλανήτη μας, αναλήφθηκε δηλαδή. 

Η γέφυρα αυτή δημιουργείται από
Την Αγία Τριάδα + το αιτιατό σώμα + την προσωπικότητα.
Η προσωπικότητα είναι αυτή που δημιουργεί τις προυποθέσεις για τις άλλες δύο καταστάσεις δηλαδή την Αγία Τριάδα και το αιτιατό σώμα. Αν και όσο η προσωπικότητα είναι σε καταστολή τότε και οι άλλες δύο καταστάσεις δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν υπέρ της προσωπικότητας. Για την προσωπικότητα του κάθε ενός έχουμε αναφερθεί σε όλα τα κείμενα που υπάρχουν μέσα στα 7 μυστικά περάσματα. Ένα άνθρωπος που έχει τον εγωισμό του δηλαδή τον χαρακτήρα του τον επίκτητο και όχι την αυθεντική του προσωπικότητα μπορεί να έχει επαφή με το Θείο, αλλά δεν θα έχει αντιληφθεί τον Θεό απόλυτα. Για να καταλάβουμε κάποιον απόλυτα πρέπει να μπούμε στον δικό του Νου. Άρα όλη η διαδρομή του εργάτη του Φωτός γίνεται με σκοπό να αντιληφθεί τον Λόγο του Θεού και να τον βάλει μέσο εφαρμογής στον δικό του Νου.
Όταν λοιπόν αυτά τα 5 στοιχεία ενωθούν Αγία τριάδα+ αιτιατό σώμα + προσωπικότητα το εγωϊκό μας σώμα έχει εκπληρώσει τον σκοπό του και τον προορισμό του, ο Ηλιακός Άγγελος έχει κάνει το έργο Του και η μορφική πλευρά της υπάρξεως δεν χρειάζεται πια όπως την καταλαβαίνουμε μέχρι τώρα και όπως τη χρησιμοποιούμε. 

Ο εργάτης του Φωτός μπαίνει στη συνείδηση της Μονάδας του Ενός. Το αιτιατό σώμα διαλύεται, η προσωπικότητα σβήνει και η πλάνη τελειώνει. Αυτό οι άνθρωποι το βιώνουν μέσω θανάτου μέχρι τώρα, πρέπει να έρθει το φυσικό τέλος στους ανθρώπους για να μπορέσουν να νεκρώσουν και τα παραπάνω. Όμως ο εργάτης του Φωτός καταφέρνει όλη τη διαδρομή του θανάτου να τη βιώσει εδώ και να απομονώσει το φορτίο της ύλης από την ψυχή του.
Όλο αυτό έρχεται σαν επιστέγασμα ενός σπουδαίου έργου και ως αμοιβή για τον εκπαιδευόμενο, μία περιουσία που την έχει υποσχεθεί ο Πατέρας σε όλους μας. Οπότε ο εργάτης του Φωτός παίρνει το εισιτήριο για τον Οίκο του Πατέρα. Παραμένει δε ακόμη εδώ στη γη για να σταθεί και να συνεργαστεί με όλους τους εργάτες αδερφού του εφαρμόζοντας και διδάσκοντας τον Λόγο Του Πατέρα.

ετικέτα ( Έσσεται Ήμαρ ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη.