Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Η Χριστική μας προετοιμασία

Όσο ο μαθητευόμενος στην πνευματική διδασκαλία προχωρά μέσα από κάθε βήμα ανέλιξής του προς την σκάλα που θα τον οδηγήσει πιο κοντά στον Πατέρα μας αποκτά τη γνώση να τελειοποιήσει τον εγκέφαλο του.


Συνήθως οι εσωτερικές αναζητήσεις ξεκινούν από την καρδιά, εκεί που είναι η βάση της ψυχής μας. Η καρδιά είναι ο «βοηθός» μας, το μέσον εκπαίδευσής μας. Εκείνη είναι που έχει τα συναισθήματα, εκείνη έχει πονέσει, έχει κλάψει, έχει «τσαλαπατηθεί» από γεγονότα- καταστάσεις και ανθρώπους. Άρα εκείνη ξέρει πότε και πως συνεργάστηκε με το μυαλό μας για να φτάσει στο σημείο του πόνου. Όμως αν την «χρησιμοποιήσουμε» ως δάσκαλός μας και με οδηγό την αυτοβελτίωση θα αποκτήσει άλλη δόνηση και τότε θα παραμερίσει το συναίσθημα μέσα από τη γνώση του Είμαι, δεν Είμαι και έτσι θα βγει στην επιφάνεια η αίσθηση, η φωνή της ψυχής.  Είναι η στιγμή να ενεργοποιήσουμε το σημείο- καρδιά- ψυχή όπου μας είπε ο Ιησούς να μεταφέρουμε τον Λόγο, τόσο τον δικό Του αλλά και των

συνανθρώπων μας. Αυτός ήταν και είναι ένας οδηγός- τρόπος για να αποφεύγουμε το μυαλό μας και τις σκέψεις μας. Γιατί το μυαλό από τη φύση του όπως έχουμε ξανά πει είναι αντιφατικό. Είναι έτσι δομημένο να βλέπει άσπρο- μαύρο, καλό- κακό. Η καρδιά είναι αυτή που μαλακώνει τις καταστάσεις και τους δίνει άλλη διάσταση, πέρα από τα τετριμμένα. 
Όσο λοιπόν το εγώ παραμερίζεται και ενισχύεται η καρδιά μας, δηλαδή ο Χριστικός μας Εαυτός, τότε όλο αυτό δημιουργεί άλλη διάσταση τόσο στις καταστάσεις αλλά και στο ίδιο μας το σώμα. Το οποίο σώμα αποβάλλει σιγά σιγά όλα τα τοξικά απόβλητα που έχει συλλέξει στα τόσα χρόνια.  Όσο καθαρίζει το σώμα άλλο τόσο καθαρίζει και το μυαλό. Αφού έχουμε ασχοληθεί εντατικά και με ευλάβεια με το άδειασμα του αλλά και με τον επανασυντονισμό του με οδηγό την ψυχή μας, την Αγάπη και την Χριστική μας ενέργεια. 
Ο εγκέφαλος μας έχει αρχίσει την αναβάθμιση του και μεταφέρει τις ψυχικές μας εντυπώσει μέσα στο σώμα μας. Αυτό σημαίνει πως η απόλυτη κατανόηση είναι πια κομμάτι του εαυτού μας και βγαίνει μέσα από τη φυσικότητα του ΕΙΜΑΙ μας. Είναι απόλυτα σπουδαίο ένας πνευματικός άνθρωπος να μπορεί να παραμερίζει το όποιο δικό του, στο βωμό του συνολικού καλού. Να μπορεί αυτόματα να πηγαίνει ολοκληρωτικά στη θέση του άλλου, να βλέπει μέσα από τα μάτια του άλλου και να αφουγκράζεται το συναίσθημα του άλλου. Με μοναδικό του στόχο να απαλύνει όσο μπορεί τις πληγές του διπλανού του μέσα από τον δρόμο της Αγάπης.
Όταν λοιπόν ο εγκέφαλός μας είναι ευθυγραμμισμένος δηλαδή συγχρονισμένος «μουσικά» με την ψυχή μας. Γιατί η ψυχή του κάθε ανθρώπου έχει έναν μοναδικό δικό της ήχο και έναν κοινό ήχο που μας συνδέει με τον Θεό. Αυτός ο ήχος είναι η ανακούφιση της ψυχής και τότε και μόνο τότε μπορεί η ψυχή να ακούει τον ήχο του Θεού μέσα σε κάθε άνθρωπο. Αυτό είναι ένα μεγαλείο που το έχουμε όλοι. Απλώς δεν μπορούμε να εναρμονιστούμε με τον ήχο αυτόν γιατί κάνει τόσο θόρυβο το μυαλό μας όπου δεν είναι δυνατόν να μπορέσουμε να ακούσουμε αυτόν τον μοναδικό ήχο που μας ενώνει όλους. Αν βάλετε το αφτί σας στην καρδιά του ανθρώπου σας θα ακούσετε απόσπασμα αυτού του κοινού ήχου, εκεί στον χτύπο της καρδιάς. 
Ο ευθυγραμμισμένος εγκέφαλος με τον ήχο της ψυχής μας ενεργοποιεί τα εξής.
Την αφύπνιση και την συνειδητή δραστηριότητα του 3ου ματιού έτσι ώστε να υπάρχουν οι σωστές πληροφορίες.
Υποτάσσεται απόλυτα ο εγκέφαλος και αναβαθμίζεται από μυαλό σε ΝΟΥ= ΝΑΟ οπότε στο κέντρο της κεφαλής μας  εδραιώνονται η απευθείας σύνδεση Ψυχής – Νου – Εγκεφάλου η Αγία Τριάδα δηλαδή. Δημιουργείται ταυτόχρονα ένα μαγνητικό πεδίο τέτοιο που περιλαμβάνει και τα δύο κέντρα της κεφαλής τον κωνοειδή αδένα ( επίφυση) και τον μυξαδένα ( υπόφυση). Ενώ ένα Φως μέσα στο κεφάλι, ένας εσωτερικός
ακτινοβόλος ήλιος δημιουργεί ένα δυναμικό κέντρο ενέργειας όπου η όψη θέληση και ο σκοπός της ψυχής κάνει αισθητή την αποστολή μας στον πλανήτη. Γνωρίζει η ψυχή απόλυτα τον ρόλο της μέσα από την Χριστική της αποστολή.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα