Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Πώς μπορώ να επικοινωνώ με τον Θεό ?

Όπως επικοινωνούμε με κάποιον που είναι σε απόσταση έτσι ακριβώς επικοινωνούμε με τον Θεό.


Πρώτα επιλέγουμε εμείς να επικοινωνήσουμε, δηλαδή έγκειται στην δική μας διάθεση, όπως θα κάναμε και με έναν άνθρωπό μας. Στη συνέχεια πατάμε τα νούμερα στο τηλέφωνο ή επιλέγουμε την επαφή με το όνομά του από τη συσκευή μας. Αν πρόκειται για κάποιον που επικοινωνούμε για πρώτη φορά το νούμερο σίγουρα δεν υπάρχει στις επαφές μας, ενώ αν είναι δικός μας άνθρωπος υπάρχει. Αν είναι κάποιος άνθρωπος που έχουμε οικειότητα δεν τον αναφέρουμε με το όνομά του, αλλά με την προσφώνηση, όπως «μωράκι μου», «μαμά μου» κλπ.
Έτσι θα γίνει και με τον Θεό, για να επικοινωνήσουμε μαζί του πρώτα πρέπει να καλέσουμε το τηλέφωνό του, δηλαδή μία προσευχή. Μια προσευχή που να βγαίνει από την καρδιά μας και όχι από το μυαλό μας. Γιατί ο Θεός κανονικά βρίσκεται στα «άτομα» που πρέπει να έχουμε οικειότητα. Αφού εκπαιδευτούμε μέσω προσευχής που είναι το «νούμερο τηλεφώνου» που μας συνδέει με τον Θεό αρχίζουμε να του μιλάμε, όπως θα μιλούσαμε σε έναν δικό μας άνθρωπο.
Αν πάρετε τηλέφωνο έναν άνθρωπο για να του ζητήσετε βοήθεια, δεν είστε αόριστοι αλλά είστε πολύ συγκεκριμένοι. Δηλαδή «χρειάζομαι τη βοήθειά σου σε αυτόν τον τομέα, γι’ αυτόν τον λόγο, την τάδε χρονική στιγμή». 

Αυτό ακριβώς οφείλουμε να κάνουμε και με την επικοινωνία μας με τον Θεό Πατέρα μας. Να του πούμε τη θέλουμε, σε ποιον τομέα, για ποιο λόγο και πότε.
Δηλαδή αν του πούμε «Θεέ μου βοήθησέ με» αυτό θα κάνει αλλά επειδή εμείς δεν είμαστε συγκεκριμένοι θα το κάνει όπου νομίζει εκείνος.
Να σας ενημερώσω δε, ότι ο Θεός δεν ακούει το μυαλό μας, αλλά ακούει την καρδιά μας και μόνο. Αν του ζητήσω δηλαδή έναν σύντροφο, καλλίγραμμο, όμορφο, με λεφτά, με σπίτι κλπ. Αυτά είναι του μυαλού και όχι της καρδιάς μέσα από το νιώθω και την πραγματική της ανάγκη για συντροφικότητα. Αν λοιπόν θέλω σύντροφο καλό είναι να εστιάσω στις εσωτερικές του ευλογίες και όχι στο πορτοφόλι του.
Αν θέλω χρήματα καλό είναι να ξέρω τι τα θέλω, γιατί και να αναζητήσω αν μέσα σε αυτό όλο υπάρχει δόλος.
Οι ανάγκες μας όλες θα καλύπτονται με τον καλύτερο τρόπο όταν μάθουμε να μιλάμε ανοιχτά και μέσα από την καρδιά μας στον Πατέρα μας. 

Δείτε πως εσείς λειτουργείται όταν σας δώσει μία συμβουλή ένας άνθρωπος που εμπιστεύεστε. Αν ζητήσετε μια συμβουλή από γιατρό θα τον ακούσετε, αν ζητήσετε μία συμβουλή για μια συνταγή από τη μαμά σας θα την ακούσετε, αν ζητήσετε μία γνώση από τον καθηγητή σας θα την μάθετε. Ο Θεός είναι όλα αυτά τα άτομα μαζί. Το να μάθετε να Τον ακούτε, να Τον εμπιστεύεστε, να αφήνεστε στη ροή Του δεν είναι εύκολο είναι σαν το παρακάτω παράδειγμα.
Το ότι οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να ζουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για χρόνια, έχοντας οριακά μια φλόγα κεριού να τους φωτίζει ( που είναι η οριακή πίστη), νομίζουν ότι αυτή είναι η ζωή. Αν τώρα κάποιος τους ανοίξει το παράθυρο και μπει μέσα στο δωμάτιο το Φως της μέρας- αλήθειας, αυτοί οι άνθρωποι θα νιώσουν πόνο και τσούξιμο στα μάτια, οπότε το φυσιολογικό θα είναι να τρομάξουν και να κάνουν κινήσεις να κλείσουν το παράθυρο της αλήθειας, με αποτέλεσμα να αγκαλιάσουν το σκοτάδι τους γιατί μέσα εκεί ένιωθαν καλά.  
Παράλληλα καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ότι ένας νους που δουλεύει ακατάπαυστα στα δρώμενα της μέρας, ακόμη και διακοπές να πάει θα έχει θόρυβο από το μυαλό του. Ένας νους που δουλεύει αδιάκοπα δεν δείχνει πίστη, αλλά το αντίθετο. Γιατί αυτός που πιστεύει δεν έχει τον νου του να βάλετε από σκέψεις, αλλά είναι ήρεμος μέσα από το «ας γίνει το Θέλημά Σου». 

Οι σκέψεις είναι ο εχθρός της πίστης, γιατί μέσα από τις σκέψεις γεννιέται η αμφιβολία και το «μπα αυτά δεν γίνονται»… «σιγά μην ασχοληθεί με  μένα ο Θεός άλλη δουλειά δεν είχε».. «εμένα ποτέ δεν με ακούει ο Θεός» Βρείτε το γιατί δεν σας ακούει, μήπως αμέσως μετά την έκκλησή σας, εσείς αρχίζετε να κάνετε πλάνο με την λογική σας ? Πότε του αφήνεστε με πίστη και εμπιστοσύνη ? Αν δεν αφεθείτε με πίστη πώς θα βοηθήσει?  Είναι σαν να παίρνετε τηλέφωνο μία καθαρίστρια να έρθει να σας καθαρίσει το σπίτι και μέχρι να έρθει να το έχετε κάνει εσείς!!!
Άρα πολυσύχναστο μυαλό είπαμε είναι ο εχθρός της πίστης, η πίστη θέλει ηρεμία, υπομονή καρτερικότητα και φυσικά σαφήνεια στον λόγο μας.
Αν πω στην γυναίκα που θέλω να έρθει να καθαρίσει το σπίτι «κάποτε να έρθεις και σε μένα να καθαρίσεις» … σίγουρα θα έχω αμφιβολία για το πότε, αν της πω τη Δευτέρα την τάδε ώρα θα ξέρω πότε. Άρα το να το σκέφτομαι ξανά και ξανά «θα ρθει τώρα, δεν θα ρθει?» όχι δεν το σκέφτομαι πια από τη στιγμή που θα την ενημερώσω σωστά. Αν πείτε στον μπαμπά σας «μπαμπά μου τέλειωσε το λάδι για φαγητό» εκείνος τι θα κάνει λέτε ? Θα σας φέρει λάδι ή θα σας οδηγήσει να βρείτε τον τρόπο για το λάδι. Έχουμε την καρδιά μας ανοιχτή για να ακούσουμε τις Οδηγίες Του Πατέρα και το Θέλημά Του. 

Επιλέξτε τη σαφή επαφή με τον Πατέρα και επιτρέψτε Του να σας δείξει τα θαύματά Του, οπότε σταματήστε να σκέφτεστε, να φοβάστε και να νιώθετε ανασφάλεια, γιατί θα θυμάστε ότι αυτά είναι του μυαλού και ακυρώνουν την κλίση σας γεμίζοντας νέφη πάνω από το κεφάλι σας. Ενώ παράλληλα δείχνουν στον Πατέρα ότι δεν τον εμπιστεύεστε και θέλετε να γίνουν τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο.

ετικέτες ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα