Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Ρυθμός – θυμός -> μελωδία ή θόρυβος

Το σώμα κάθε ανθρώπου εκπέμπει έναν ρυθμό, είναι σαν να λέμε μέσα στο σώμα μας μία υπέροχη ορχήστρα τόσο όμορφα ρυθμισμένη για να δίνει το τέλειο αποτέλεσμα. Μαέστρος η ψυχή και η καρδιά μας είναι ο σολίστας.

Ο λόγος που ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να ακούει το σώμα του είναι γιατί μόνο τους πρώτους μήνες της ζωής του το αφουγκράζεται και το επεξεργάζεται με ζήλο. Από την ώρα που θα αρχίσει να μπουσουλάει και μετά αρχίζουν τα «μη» να πέφτουν βροχή έτσι αυτή η τόσο σπουδαία ορχήστρα αρχίζει να αντιμετωπίζει μπλοκαρίσματα μέσα από τη γέννηση του θυμού. Ένας θυμός που δεν εκφράζεται απόλυτα από το μωρό και ο μόνος τρόπος να εκφραστεί, είναι το κλάμα.
Βέβαια ίσως να μην έχει τη δυνατότητα κάθε φορά να εκφράσει τον θυμό του μέσω φωνής ή κλάματος. Όμως είτε εκφραστεί ο θυμός είτε όχι η δυσαρμονία στο σώμα είναι γεγονός. Ένα γεγονός που αρχίζει να αλλάζει και να χαλάει αυτήν την αρμονική μελωδία. Είναι σαν να επιλέγουμε στο στερεοφωνικό μας να παίζουν μόνο τα μπάσα, να αφαιρέσουμε τελείως τα πρίμα τότε αυτό το τόσο ξαφνικόforte που συμβαίνει στο μέσα μας, για όσο διαρκεί ο θυμός η ορχήστρα μας απορυθμίζεται. Οπότε όλη ορχήστρα μας αντί να παίζει μελωδίες κάνει θόρυβο.
Στην εποχή δε, που ζούμε όπου ο θυμός είναι το κύριο συναίσθημά μας, έχουμε όλοι μας έναν μόνιμο θόρυβο μέσα μας. Αυτό έχει αποτέλεσμα την απόλυτη απορύθμιση όλης αυτής της βιολογικής μας μελωδίας. Ενώ παράλληλα το «σοφό» μας σύστημα, μας δίνει και ακούσματα, «τραγούδια» τα οποία είναι από μόνα τους θόρυβος.
Οπότε δόνηση θυμού- θόρυβος από μέσα μας + δόνηση θυμού από τα «τραγούδια» - θόρυβος από έξω + το θόρυβο της πόλης = φρίκη !!! 
Τώρα που έχουν αποκτήσει όλα τα παιδιά κινητό «σκουλαρίκι» και έχουν όλα τους ακουστικά μέσα στον ακουστικό πόρο, το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο για την συναισθηματική αλλά και σωματική τους υγεία. Γιατί ο θόρυβος αυτός πάει αυτόματα στο υποσυνείδητό τους.
Για να καταλάβουμε τις αλλαγές στο σώμα μας την ώρα ενός θυμού, μπορούμε να παρατηρήσουμε την ανάσα μας, που είναι τα πνευστά της ορχήστρας μας, την καρδιά μας και τους σφυγμούς μας οι οποίοι ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς. Τα υπόλοιπα όργανα δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα ακούσουμε γιατί ως βιολιά που είναι παίζουν σιωπηλά. Αυτό απορυθμίζει σταδιακά το σώμα μας. Όσο μεγαλώνουμε, σίγουρα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της μέρας μας, πράγματα που μας θέτουν εκτός εαυτού και χαλάνε αυτή την αρμονική μας μελωδία. Μέρα με τη μέρα χάνουμε όλο και περισσότερο τον μαέστρο μας την ψυχή μας. Τα όργανά μας απορυθμίζονται όλο και περισσότερο, οπότε έρχονται στιγμές που ενδέχεται να χάσουμε κάποια από αυτά στο βωμό του θυμού, όπως χολή, στομάχι, έντερο, μέση κλπ. 

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον θυμό μας? Φυσικά και μπορούμε, όλα τα μπορεί ο άνθρωπος αρκεί να πατήσει το κουμπάκι που λέγεται θέληση. Οπότε βάζω μπροστά μου τη φράση «Θέλω και Μπορώ». Στο 1ο μυστικό πέρασμα θα βρείτε όλα τα κείμενα που αφορούν τον θυμό, το άγχος που οδηγεί σε θυμό και τούμπλαλιν.

Ρυθμίστε την ορχήστρα σας στην ηρεμία και την φυσικότητα για να παίζει την μελωδία του σολίστα σας, καρδιά, γεμάτη υγεία για όλα σας τα χρόνια. 

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα