Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Διαρροή-εκροή ενέργειας και πως την ελέγχεις. μέρος 2ο


συνέχεια από το μέρος 1ο 
Η θάλασσα στη δική μας περίπτωση είναι τα συναισθήματα και όχι απαραίτητα τα αρνητικά αλλά γενικά όλο μας το συγκινησιακό 
περιβάλλον. 


Μπορούμε να χάσουμε την ισορροπία σε χρόνο ρεκόρ αν δεν έχουμε σωστή υποδομή. Πώς ? Να κερδίσουμε 2.000.000 στο τζόκερ και το σώμα των συγκινήσεων να κάνει την εμφάνισή του κι εμείς να χάσουμε τον δρόμο και σε κλάσματα του δευτερολέπτου να βρεθούμε πάλι μέσα στον κόσμο της ύλης και αυτή τη φορά με όλες μας τις αισθήσεις και όλο μας το είναι. Αυτή είναι η περίπτωση της θετικής διαδρομής. Αλλά το ίδιο μπορούμε να πάθουμε και από ένα δυσάρεστο ξαφνικό γεγονός οπότε να βρεθούμε πάλι εκτός δρόμου.
Καλό είναι λοιπόν να αναζητήσουμε αν το σώμα μας αυτό το κατώτερο νοητικό μαζί με το 3ο μας κέντρο είναι απόλυτα καθαρά κι αν έχουμε εμείς ως οδηγοί τον έλεγχο τους.  

Όλο αυτό έχει να κάνει απόλυτα λοιπόν με την ενέργεια και αυτή που βγαίνει από μας αλλά και αυτή που έρχεται προς εμάς ως πληροφορία. Πώς λαμβάνουμε τις πληροφορίες που έρχονται προς εμάς ? Πόσο προσωπικά τις παίρνουμε ? Πόσο αμερόληπτοι είμαστε ? Πόση απόσταση κρατάμε από όλο αυτό το τσουνάμι δυστυχίας που υπάρχει γύρω μας ? Μπορούμε να έχουμε συμπόνια και όχι θλίψη ? Μπορούμε να δίνουμε το χέρι μας χωρίς να λυπόμαστε ? Η θλίψη και η λύπη δεν είναι καταστάσεις του Ταγματάρχη αλλά του εγώ. Η θλίψη και η λύπη είναι διαδρομές του μυαλού και του κατώτερου νοητικού μας σώματος – συγκινησιακού.
Το πώς εισρέει και εκρέει η ενέργειά μας κατά τη διάρκεια της μέρας μας μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε από το σώμα μας. Εκείνο είναι αυτό που μας δείχνει απόλυτα πόσο μας επηρεάζει η ενέργεια και πόσο μεταβάλλεται η δική μας. Αν υποθέσουμε ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας πνευματικούς σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία εισροή ενέργειας από το περιβάλλον μας. Αν νιώθετε ότι η διάθεσή σας πέφτει, ότι ξαφνικά νιώθετε κόπωση, νύστα κλπ είναι γιατί η ενέργειά σας έχει μεταβληθεί από όλο σας το περιβάλλον. 

Είναι μια παρόμοια κατάσταση όπως νιώθουμε όταν πηγαίνουμε σε νοσοκομείο αμέσως μετά νιώθουμε χάλια. Στόχος είναι καμία ενέργεια και κανένας χώρος να μην καταφέρνει να σας μεταβάλλει την ενέργειά σας, αλλά εσείς να αφήνεται την ευλογημένη σας ενέργεια στον χώρο. Φυσικά ούτε εσείς να μεταβάλλεται την ενέργειά σας με στενάχωρες σκέψεις κλπ.
Που σημαίνει να ξέρω τι μπαίνει και τη βγαίνει απόλυτα σε εμένα και το σώμα μου. Όπως είπαμε και στην αρχή αν το σώμα σας δεν είναι σωστά προετοιμασμένο δυστυχώς σας ετοιμάζει τρικυμία είτε μία είτε πολλές. Θα συμπαρασύρουν κι εσάς όπως λέει τον κολυμβητή. Εκεί είναι που θα νιώσετε την απογοήτευση να σας πλημμυρίζει οπότε υπάρχει η πιθανότητα να «πνιγείτε».
Αναζητήστε λοιπόν τις συγκινήσεις σας . Γιατί υπάρχουν εκεί μέσα σας ? Μη κάνετε πως δεν υπάρχουν!!! Ποιες καταστάσεις σας επηρεάζουν ακόμη προσωπικά ? Ποια κομμάτια του εγώ σας κάνετε ότι δεν τα βλέπετε ? Ποια αλήθεια σας αγνοείται ?

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα