Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Ενέργεια και αστρολογία

Οι αστρολόγοι καταπιάνονται κυρίως με τρεις τύπους ενέργειας.
Α. Με την ενέργεια του αστερισμού που σε αυτόν ο ήλιος είναι τοποθετημένος την ώρα της γέννησης.


Β. Με το σύμβολο που ανατέλλει και στο οποίο ο άνθρωπος θα πρέπει να ανταποκρίνεται.
Γ. Με τη σελήνη, που κυβερνά την μορφική του όψη και ιδιαίτερα τη φυσική μορφή.
Η ενέργεια όμως του ιδιαίτερου αστερισμού ή συμβόλου που σ’ αυτόν ένας άνθρωπος είναι γεννημένος έχει πιο βαθιά σημασία απ’ ότι άφησαν να υπονοηθεί ως σήμερα.
Ενσωματώνει ή δείχνει το τωρινό του πρόβλημα, εδραιώνει το βήμα ή τον ρυθμό της ζωής του και σχετίζεται με την ιδιότητα της προσωπικότητας του. Κυβερνά την υποδομή της «ρατσιστικής» του όψης ή την όψη της δράσεως της ζωής του σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες ενσαρκώσεις και τον εντάσσει σε μία συνέχεια από εκεί που σταμάτησε. 

Ωροσκόπος. Δείχνει την ενέργεια η οποία σαν σύνολο μπορεί να διοχετευθεί, αν πρόκειται να εκπληρώσει το σκοπό οποιασδήποτε ενσαρκώσεως. Αυτό βέβαια, αν η ενέργεια τύχει ορθού χειρισμού!
Κρύβει μέσα του το μυστικό του μέλλοντος και στον συμβολισμό του και στην κατανόησή του μπορεί να βρει το κλειδί του προβλήματος της ζωής του, καθώς και τι μπορεί να κάνει για να το διορθώσει. Όλο αυτό όμως προϋποθέτει να έχει εισχωρήσει μέσα στον άνθρωπο ο ωροσκόπος του, αν και ο άνθρωπος θελήσει να βιώσει τον λόγο της ενσάρκωσής του, τόσο σε αυτή τη ζωή. Αλλά και αν έζησε σύμφωνα με τον ωροσκόπο του και σε προηγούμενες ενσαρκώσεις. Αν όχι, χρειάζεται πολύ προσπάθεια από τον άνθρωπο για να βρει τον ρόλο του σε αυτή την ενσάρκωση και να μείνει πιστός στον δρόμο του μέσα από όλη τη γνώση που υπάρχει τόσο εδώ αλλά και στη συνέχεια μέσα του.
Στη σεληνιακή επίδραση έχουμε την ένδειξη του παρελθόντος του υποκειμένου. Η επίδραση αυτή συνοψίζει τους περιορισμούς και τα εμπόδια που κάτω από αυτά πρέπει να δουλέψει και συνεπώς θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ενσωματώνει την ταμασική όψη της ύλης ή εκείνο που εμποδίζει- και που αν του επιτραπεί να μας επηρεάσει υπερβολικά- θα επιφέρει αδράνεια δηλαδή ύπνωση, δηλαδή ότι ακριβώς συμβαίνει με την μάζα και τον όχλο στον πλανήτη του ύπνου.
Στο σώμα που μ’ αυτό ο άνθρωπος είναι εξοπλισμένος βρίσκεται κρυμμένο το μυστικό της περασμένης εμπειρίας και κάθε σεληνιακή μορφή μέσο της οποίας οφείλουμε να φτάσουμε στο βάθος της έτσι να έχουμε τη σύνθεση ολόκληρου του παρελθόντος.  
Έτσι μπορούμε να πούμε ότι : 

Ο μήνας της γεννήσεως δείχνει τη μέρα της ευκαιρίας.
Ο ιδιαίτερος μήνας που σ’ αυτόν μία ψυχή έρχεται σε ενσάρκωση φανερώνει πως τον προηγούμενο μήνα από αυτόν που ήρθε τώρα, ήταν που έφυγε από τον πλανήτη στην προηγούμενη ζωή. Αν δηλαδή κάποιος πέθανε τον Αύγουστο θα επανέλθει τον μήνα Ιούλιο. Αν η ψυχή έφυγε ας πούμε στον μήνα που κυβερνάτε από τον Λέων θα επιστρέψει σε ενσάρκωση παίρνοντας το νήμα της εμπειρίας από τον προηγούμενο τύπο ενέργειας δηλαδή θα γεννηθεί στο ζώδιο του Καρκίνου για να συνεχίσει λίγο πριν από εκεί που σταμάτησε. Σαν επιπρόσθετα όπλα τα δίνεται επιπλέον γνώση από την τελευταία του ενσάρκωση.
Το σύμβολο το οποίο γεννιέται τώρα ενσωματώνει έναν άλλο τύπο ενέργειας, όπου θα πρέπει να μεγαλώσει σε δύναμη σε αυτή την ενσάρκωση γιατί του δίνεται η ψυχική δύναμη για να ενσαρκωθεί μέσα του ο Λόγος Του Θεού. Τα καλά και θετικά στοιχεία του ζωδίου είναι αυτά που οφείλει να εκμεταλλευτεί ο ενσαρκωμένος για να έχει επιτυχία. 

Η σελήνη θα του δείχνει τα εμπόδια που θα συναντήσει σε αυτή τη ζωή αν ακολουθήσει τον δρόμο του εγώ.
Αν λοιπόν στη ζωή μας κυριαρχήσει το εγώ τότε ανοίγεται η σεληνιακή επίδραση πάνω στη ζωή μας. Που σημαίνει μια ζωή γεμάτη εμπόδια.
Αν όμως επιλέξουμε το δύσκολο μονοπάτι του Λόγου Του Πατέρα εντός μας, να ενσαρκώσουμε τον Λόγο Του είμαστε μέσα στην διαδρομή του ωροσκόπου μας =Ωρος – Σκοπός= Η εσωτερικά αφυπνισμένη όραση και η αποκάλυψη της ψυχικής μας διαδρομής.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη