Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Βιολογία- ενέργεια- δύναμη- ύλη

Όσο αναβαθμιζόμαστε πνευματικά, δηλαδή στην ουσία των πραγμάτων μέσα από την διαδρομή του Θείου Λόγου, τόσο διευρύνεται η αντίληψή μας με αποτέλεσμα να αποκτούμε μία ανοιχτή- καθαρή Λογική. Αυτή η λογική πια έχει ξεφύγει από το άσπρο- μαύρο και αντιλαμβάνεται το έτσι είναι. Όταν ένας άνθρωπος μπορεί να αντιλαμβάνεται αυτόματα το έτσι είναι, χωρίς να του δίνει στάση και θέση μέσα από τίτλους και ταμπέλες ζει μέσα από την αρμονία του σήμερα, του τώρα χωρίς προκατάληψη, πρέπει, στάνταρ. Όσο προχωράει κανείς μέσα στην αγνή πραγματικότητα έχει απαντήσει στα περισσότερα ερωτηματικά που αφορούν τη ζωή γενικότερα και ειδικότερα.  
Οι λύσεις πια για τον εκπαιδευόμενο βασίζονται απόλυτα μέσα σε όλες τις εφαρμοσμένες διαδρομές του Λόγου. Όσο ο Λόγος εφαρμόζεται αναβαθμίζεται από το θεωρητικό στο πρακτικό, ο εκπαιδευόμενος έχει αποκτήσει τη σωστή εικόνα- ενόραση της ζωής. Σωστή εικόνα- ενόραση σημαίνει ότι ο μαθητής έχει βασίσει τις γνώσεις του στη βιολογία. Γιατί μόνο μέσα από τη γνώση και τη σωστή χρήση της βιολογίας έχει και σωστή εσωτερική γνώση.  Έτσι σκέπτεται και μιλά με βάση τη σωστή χρήση- λειτουργία της ενέργειας, η οποία έχει άμεση σχέση με την πλανητική Ιεραρχία. Αναγνωρίζει και ξέρει πόση στενή σχέση- αλληλεπίδραση έχουν η ενέργεια, η δύναμη και η ύλη.
Η ενέργεια συνεργάζεται με τη θέληση, το σκοπό και τη βασική παρόρμηση του ανθρώπου γενικά στη ζωή. Αυτή η θέληση= ενέργεια αναλόγως με τι θα συνεργαστεί και από πού θα αντλείται είναι που κάνει τη διαφορά. Σε έναν απλό γήινο άνθρωπο που αντλεί από την κατώτερη παρόρμηση ή σε έναν πνευματικό που αντλεί από την Ανώτερη Θεϊκή Πηγή του. 
Η δύναμη είναι αυτή που κάνει τον κάθε άνθρωπο διαφορετικό, που δημιουργεί την ιδιάζουσα ψυχολογία του. Αυτή η δύναμη προκύπτει μέσα από την ανάλογη ένωση του πνεύματος/ ενέργεια με την υλική/ σωματική φύση του ανθρώπου. Συνεργάζεται δηλαδή το πνεύμα του με την υλική του υπόσταση. Αν ο άνθρωπος συνεργάζεται πιο πολύ με το πνεύμα, τότε το υλικό του κομμάτι υποτάσσεται στον Λόγο. Αν όμως το υλικό κομμάτι είναι πιο ισχυρό μέσα από την τοξικότητα του εγώ, ο άνθρωπος υποτάσσεται στην ύλη και χάνει την επαφή του με το Πνεύμα- Λόγο έτσι γίνεται υποχείριο της ύλης με την κατώτερη φύση της.
Όταν όμως αποκτήσουμε την κατάλληλη δύναμη από το πνεύμα, τότε ο άνθρωπος συνεργάζεται απόλυτα με το αστρικό του υπόβαθρο, ξέρει τους δρόμους του, τους νόμους του και μεταφράζει όλες του τις εμπειρίες σε ευλογημένο δρόμο. Γνωρίζει με ακρίβεια πως ακριβώς να χειριστεί το κάθε τι ως αυθεντικό μοναδικό δρόμο διδασκαλίας, μέσα από την καθοδήγηση από τον Ένα και μοναδικό δρόμο, τον δρόμο της Ψυχής του. 
Η ύλη είναι αλληλένδετη με το φυσικό σώμα. Όπου εκεί σε αυτό το σώμα βρίσκονται όλες οι πληροφορίες για την Άνοδο ή κάθοδό μας. Όλα εκείνα τα μικρά όργανα που απαρτίζουν τον άνθρωπο είναι δεμένα και συνδεδεμένα και με το Αστρικό αλλά και το αιθερικό.

Μέσα από όλες τις ζωές μας που κρύβουν μέσα τους ( τα όργανα μας) τη σωστή γνώση, που όταν καταφέρουμε να την ανοίξουμε, μέσα από όλα τα στάδια της εκπαίδευσής μας σε ετούτη τη ζωή, τότε φτάνουμε όλο και πιο κοντά στη Θέωση.  Για να φτάσουμε στη Θέωση πρέπει να έχουμε μία βασική υποδομή αλλά το κυριότερο σωστή θέληση= ενέργεια, αγώνα, λαχτάρα ερωτική. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη