Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Δεν θα άντεχες ποτέ τον εαυτό σου...

Με τον ίδιο εγωισμό, με τον ίδιο θυμό, να προσποιείται στα ίδια πράγματα, να λέει ναι σε ότι λές εσύ ναι, να λέει όχι στα ίδια με εσένα, να βαριέται όπως εσύ κλπ.  


Πιστεύουμε πως με έναν άνθρωπο σαν εμάς θα ήμασταν καλά… αλλά αποκλείεται.
Κανένας δεν θα μπορούσε να είναι εντάξει με έναν άνθρωπο ίδιο με τον εαυτό του.
Φαντάσου το να λέει ότι λες, να σκέφτεται όπως σκέφτεσαι, να θυμώνει όπως και όποτε θυμώνεις.
Καλό είναι να αναζητάμε ανθρώπους για να μας συμπληρώνουν τα κενά μας κι εμείς τα δικά τους, έτσι υπάρχει ισορροπία και αρμονία και όχι με τα κάτοπτρα. 

Με ένα πιστό αντίγραφο του εαυτού μας θα σκοτωνόμασταν σε χρόνο ρεκόρ.
Για να υπάρξει ολοκληρωμένο και ισορροπημένο γεύμα χρειάζονται πολλά και διάφορα.
Τι να τα κάνεις τα μακαρόνια με μακαρόνια.
Τα μακαρόνια για να γίνουν γεύμα τα συμπληρώνουμε με διάφορα, όπως κιμάς, κρέμα γάλακτος κλπ.  Σε κάποιες περιπτώσεις εσύ θα είσαι τα «μακαρόνια» δηλαδή το κύριο συστατικό της σχέσης και κάποιοι θα είναι ο κιμάς, η σάλτσα, το τυρί. Ενώ κάποιες φορές θα κάνεις εσύ τον «κιμά» ή τη «σάλτσα» ή ότι, ανάλογα την περίσταση.
Μη ψάχνεις λοιπόν, γιατί οι άλλοι δεν είναι σαν εσένα, αλλά αναζήτησε από τον άλλον αυτά που θα σου δημιουργήσουν την καλύτερη γευστική διαδρομή. Όσο πιο όμορφη είναι αυτή η γευστική διαδρομή τόσο πιο πολύ θα απολαμβάνετε και οι δύο τη σχέση, την όποια σχέση.
Κανένας δεν μπορεί να καλύψει σε κανέναν όλα του τα κενά. Κάθε άνθρωπος δίπλα μας έχει το δικό του γευστικό δρόμο στη ζωή μας και σε κάθε περίπτωση θα αλλάζει το γευστικό δρώμενο αλλά και το μενού. 

Η γοητεία στις σχέσεις αυτό είναι και όχι να λέμε γιατί οι άνθρωπο δεν είναι σαν εμάς. Ευτυχώς που δεν έχουμε κλώνους μας, ευτυχώς γιατί δεν θα υπήρχε κανένας λόγος εκπαίδευσης.
Κάθε μας σχέση είναι μοναδική, κάθε μέρα στην κάθε σχέση είναι μοναδική.
Άλλες σχέσεις μας έχουν τον ρόλο του επιδορπίου, άλλες του ποτού, άλλες του καφέ, άλλες του φρούτου.
Κάθε ώρα της ημέρας μας έχουμε ανάγκη και από διαφορετική γευστική κατάσταση. Ένα «τυχαίο σνακ» για παράδειγμα είναι μία τυχαία συζήτηση που μπορεί να κάνουμε με έναν τυχαίο άνθρωπο μέσα σε ένα λεωφορείο, η οποία συζήτηση να μας γεμίσει με πληρότητα. Το τυχαίο «σνακ» μπορεί να το αναπολήσουμε πολλές φορές και να προσπαθούμε να θυμηθούμε από ποιο μαγαζί το είχαμε πάρει. 

Όμως τότε που ήρθε στη ζωή μας, ήταν για εκείνη τη στιγμή και μας κάλυψε τη «γεύση» εκείνης της ώρα.
Απολαύστε κάθε σας σχέση με αυτόν τον γευστικό τρόπο και θα δείτε ότι θα έχουν άλλη αίσθηση στη ζωή σας.

ετικέτα ( Ελευθερία ) 

Δωροθέα