Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Η αγάπη είναι ανάγκη

Τις ανάγκες δεν μπορείς να τις ορίσεις, απλώς μόνο τις νιώθεις. Σωστό ή λάθος στην ανάγκη δεν υπάρχει, πολύ απλά γιατί το νιώθω δεν περιγράφεται, δεν ορίζεται, δεν φυλακίζεται, αλλά εκπέμπεται μέσα από την ανάσα, από το βλέμμα και από το σώμα.

Πομπός είναι το έσω και δέκτης οι αισθήσεις του σώματος που είναι οι κεραίες δεμένες με τους νευρώνες του εγκεφάλου. Έτσι οι νευρώνες από τη γέννηση της ανάγκης οδηγούν προς το νιώθω. Πώς θα καλυφθεί αυτό το νιώθω είναι μία εσωτερική διεργασία προσωπική- ατομική- αυθεντική.
Κάπου εκεί μέσα σε αυτή την αυθεντική διαδρομή εισβάλλει η λογική και τα πρέπει και τότε αρχίζουν τα μπλοκαρίσματα στους νευρώνες του εγκεφάλου και ψάχνει να βρει το σώμα που είναι το λάθος. Τα μηνύματα μπερδεύονται και ανατροφοδοτείται το σώμα μέσα από τις δηλητηριώδης σκέψεις. Η ανάγκη νιώθω μπαίνει σε ζυγαριά- ζυγό και αρχίζουμε να την πνίγουμε και να την συμπιέζουμε στο βωμό τίνος ? Της λογικής ? Μα η ανάγκη δεν είναι μαθηματικά για να την πας μέσα από μαθηματικές πράξεις, προς το καλό ή το κακό. Γιατί πολύ απλά καλό ή κακό σε μία ανάγκη δεν υπάρχει. 


Εκεί μέσα στην ανάγκη, εκεί μέσα στην πηγή- ρίζα της, υπάρχει ένα παραθυράκι που κοιτάζει τον Θεό. Άφησε το βλέμμα σου να περιπλανηθεί στον Θεό και νιώσε το γλυκό Του άγγιγμα σε αυτή σου την ανάγκη. Νιώσε ικανός να έχεις ανάγκες. Νιώσε άνθρωπος που έχει το δικαίωμα να έχει ανάγκες οι οποίες δεν ορίζονται από την λογική, αλλά έχουν οδηγό την καρδιά και άσε τους νευρώνες σου να σε πλημμυρίσουν με την αίσθηση της πληρότητας και της αρμονίας. Κλείσε τα μάτια σου, κοίτα από αυτό το παράθυρο που σε ενώνει με τον Θεό και νιώσε την αρμονία από τη δική Του παρέμβαση στο νιώθω σου. Κάθε νιώθω είναι διαδρομή ανάγκης μέσα από τον πιο γλυκό και Ιερό σου τόπο, την καρδιά σου, η οποία έχει μέσα της την ορμόνη της Αγάπης- οξυτοκίνη και όταν επιτρέψεις στον Θεό την ενεργοποίησή της τότε ο εγκέφαλος μέσα από τους νευρώνες ξυπνά την σεροτονίνη την ορμόνη της ευτυχίας. Οι δύο ορμόνες αυτές «χορεύουν» έτσι ώστε η ανάγκη σου για αγάπη να ολοκληρωθεί μέσα από την πληρότητα. 

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα